Maikuu esimese poole tegemistest

Maikuu on meie jaoks väga kiiresti möödunud. Suvine tulirelvahooaeg on ka Eestis ametlikult käima lükatud ning käime meiegi igapäevaselt igal pool laskmas.

Kas Järvamaal on lasketiiru?

Järvamaal tänasel päeval kahjuks ühtegi korralikku välitiiru ei ole (tegelikult pole ju enam ka Järvamaa Laskespordiklubi sisetiiru, mis tähendab, et üldse on väga kehvad lood Järvamaal kuulilaskmise tiirudega).

Aga kus me siis trenni teeme?

Seega käimegi Kristinaga laskmas tiirudes, kus meid vastu võetakse ja kuhu jõuame sõita (nii ajaliselt kui ka finantsiliselt). Selles osas on Paides paiknemise eelis – asume mandri-Eesti keskpunktis ja meil ikka mõni valik on. Meie lasketiirude valik distantsi järgi (alustades lähimast) on Kaiu, seejärel Männiku, ning siis ka Elva. Kaiu on hea lähedal, kuid väikene ja pigem tuulevaikne tiir – pilvisel päeval on seal väga hea lasta. Männiku ja Elva (suur 50m tiir) on aga suuremad tiirud, kus vahepeal leiab ka Sius’e elektroonikat ning üldiselt jagub ka tuult, mis kohe automaatselt treeningu kvaliteeti tõstab. Ausalt öeldes ei mäletagi, millal oleks viimati ilma tuuleta suurvõistlusel käinud. See pidi ikka aastaid tagasi olema, kui on üldse olnud – tuulega peab oskama lasta. Harjutamine teeb meistriks!

Mai esimese nädala käisime iga päev Kaius trennis (aitäh Endel Kaasiku!) ning sel nädalal oleme jõudnud päris mitmesse erinevasse tiiru:

  • Teisipäeval käisime Elvas – jube külm oli too päev, aga enda Inband oli kaasas ja suures Elva tiirus sai 50m peal oma elektroonikasse ilusti lastud. Elva kohta oli mõnus tuuline hommikupoolik, ja olenemata jahedast temperatuurist oli väga produktiivne treening.
  • Kolmapäeval käisime jällegi Kaius, kus ka püssi saab 50m peal ilusti Inbandi lasta.
  • Neljapäeval, täna, käisime aga Männikul – see vist on päevasel ajal Tallinna läheduse (ja Kaitseväe) tõttu vist üks rahvastatuimaid lasketiire – üsna tihti on tiirus keegi laskmas, kui sa tulejoonele laskma lähed.

Aga meie graafik?

Meie treeningud jäävad üldiselt hommikupoolikule töögraafiku tõttu. Nii Meelis kui ka Kristina teevad lisaks veel tööd, mis leiva lauale panevad. Kui kellelgi on huvi meiega koos trenni teha, siis palun võtke julgelt ühendust ja teeme ära, kui ajagraafik seda lubab!

Kas laseme paberisse?

Meelis laseb üldiselt treeningutel ikkagi elektroonikasse. Üldiselt on auto peal laskevarustuse hulgas ka Inband ja selle kandmiseks statiiv/jalad.

Kristina aga laseb üldiselt 25m tiirus ikkagi paberisse, kui just Männikul ei ole püstoli tiiru elektroonikat (Kongsbergi seadmed) püsti või me Peeter Oleskil audentese lasketiirus külas pole (kuhu suvel ilmselt siiski ei jõua, talvel paar korda käisime). Loodetavasti on võimalik ka Kristinal varsti tihedamalt elektroonikasse lasta. Otsime selleks pidevalt võimalusi.

Inband elektroonilised märklehed?

Inband 10m seade on hea kompaktne ja sellega saab lasta ka 50m peale püssi. Aga 25m seade? Esimesed värsked uudiseid on sel nädalal ka Inbandilt, et on arendama hakatud ka 25m/50m märklehte. Täpset kuupäeva veel paigas ei ole, millal esimesed seadmed valmis saavad, kuid kui kõik läheb Inbandi autoril (soomlane Saku Lahti) plaanipärastelt, siis huvilistel on võimalik omale seadmeid tiirudesse osta enne 2020. a. tulirelvahooaja algust.

Kui soovid Inbandiga lähemalt tutvuda, siis võta meiega ühendust. Lisaks võtame 1.-2. juuni Elvasse Baltic Cup’i võistlusele Inbandi märklehe demonstratsiooniks kaasa, et kõikidel oleks võimalus märkidega lähemalt tutvuda ja küsimusi küsida.

Aga maikuu teise poole plaanid?

Meie aga teeme nädalakese veel agaralt trenni, käime sealhulgas pühapäeval (19. mail) ka Männikul Eesti Noorte MV-l väljaspool arvestust laskmas, et enne Müncheni MK-etappi veel väike võistlusstart teha.

22. mai pärastlõunal hakkame Kristinaga kahekesi Saksamaale autoga sõitma, et võistelda 25. – 29. mai Müncheni MK-etapil.

Kui tihti blogisse kirjutame?

Mõtteid ja ideid, ning laskespordiga seotud resursse on palju, mida jagada. Mina (Meelis) proovin ikka aeg-ajalt leida aja, et siis midagi huvitavat kirjutada. Ideaalis hetkel oleks järgmiseks kuuks ajaks kindlasti iga nädal kaks postitust/uudist kirjutada, aga väga raske on selleks aega leida, kuna enda lasketreeningut on ikkagi prioriteet ja ei tohi ära unustada, et see on vaid meie üks “töökoht”. Me laskmise eest palka ei saa ning seetõttu peame ka muud tööd kõrvalt tegema. Kristina blogidebüüti me veel peame natukene ootama!

Kui soovite kindlaid teemasid või rohkem uudiseid kiiskshooting.ee leheküljel näha, siis palun kommenteerige ja andke teada, mida täpsemalt kajastada saame.

Tervitused kõigile ja head sporditegemist õues!

Kommenteeri!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.