Laskemoona testimine õhkrelvadele

Team KiiskShootingu seisukoht on, et iga rahvusvahelisel võistlusel osalev sportlane peab laskma oma relvale testitud laskemoonaga. Laskmine on väga tehniline ala ning laskur ja tema treener/koondis vastutavad selle eest, et neil oleks kõik detailid üle kontrollitud. Üks nendest olulistest detailidest on laskemoon ja selle testimine enda relvale.

Laskespordi konkurents on väga tihe ja tipus laskmise tase on tõusnud sedavõrd kõrgeks, et laskemoona testivad pea kõik maailmas – minnes tulejoonele MK-etapil, MM-il või EM-il, panevad tulejoonel üle 90% laskuritest oma rauda spetsiaalselt nende relvale testitud laskemoona – seda nii õhkrelvadele kui ka tulirelvadele!

Team KiiskShooting käis koos leppa.fi tiimiga Jaanuaris Saksamaal laskemoona testimas. Seal ilmus, et Meelise õhupüssil on vaja teha hooldus ja vajadusel isegi raud välja vahetada, kui hoolduses midagi ei leita. Meelis laseb oma relva järgmisel nädalal üle vaadata Waltheri hooldusmeestel, kes õhkrelvade Euroopa Meistrivõistlustel Osijekis, Horvaatias oma teenuseid pakkumas on. Seetõttu plaanib testimisel osaleda ka Meelis, et oma relv jälle üle kontrollida. Hea on relvasid testida iga-aastaselt, vähemalt korra aastas.

Täpsemat informatsiooni testi kohta saab siit: Leppa.fi õhkrelvade testimine Eestis 27.-28. märts 2019

Tulirelvade testimine on natuke keerulisem ettevõtmine ja seda tehakse üldiselt laskemoona tootja testitiirus, kuid sellest kirjutame detailsemalt tulevikus.

Allikas: leppa.fi ja laskurliit.ee

Kommenteeri!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.